021-28429860

ساختمان هوشمند چیست؟

ساختمان هوشمند چیست؟5 اسفند 1395

ساختمان هوشمند یا ساختمان دوموتیکس (Domestics) از جمله عبارات و اصطلاحاتی هستند عباراتی هستند که اخیراً زیاد به گوش‌ می‌خورند که ممکن است با بسیاری دیگر عبارات هم توصیف شوند که همگی آن‌ها یک معنی را‌ می‌دهند. ساختمان هوشمند در واقع دمیدن روح جدیدترین تکنولوژی‌ها در بخش‌های مختلف یک ساختمان یا خانه است. اگر‌ می‌خواهید با عبارت خانه یا ساختمان هوشمند بیشتر آشنا شوید و امکانات و انواع آن‌ها را بشناسید در ادامه با این مقاله ویکی‌ساختمون همراه باشید.

ساختمان هوشمند چیست؟
ساختمان هوشمند در واقع خانه‌ای است که در ساخت آن از آخرین تکنولوژی الکترونیک برای اجزا و بخش‌های مختلف موجود در آن استفاده شده است. برای ساخت ساختمان هوشمند پیش‌نیازهایی در زمینه طراحی و دکوراسیون احتیاج است. در خانه هوشمند روشنایی، دما، امکانات صوتی و تصویری، امنیت، اعلام و اطفاء حریق و بسیاری از موارد دیگر توسط دستگاه‌های الکترونیک کنترل‌ می‌شود که این کنترل‌ می‌تواند از راه دور هم صورت گیرد.
به زبان ساده خانه هوشمند به خانه‌ای گفته‌ می‌شود که وسایل خانه از قبیل چراغ‌ها، پرده‌ها، وسایل گرمایشی و سرمایشی و امنیتی به یک دستگاه الکترونیک وصل و از طریق آن کنترل شود.

چرا بسیاری به هوشمند سازی خانه‌هایشان روی‌ می‌آورند؟
خانه‌های هوشمند با توجه به نیاز‌های افراد قابل تنظیم هستند و وظایفی که بر دوش اهالی خانه است را کم‌ می‌کنند. امکانات زیاد خانه‌های هوشمند اشتیاق افراد را به استفاده از آن‌ها بیشتر‌ می‌کند. شاید یکی از مهم‌ترین مزیت‌های خانه‌های هوشمند امکان‌پذیر شدن گردآوری اطلاعات و پردازش آن‌ها به منظور مدیریت هر چه بیشتر انرژی و مصرف آن است. بهبود و ارتقای رفاه، امنیت، آسایش و کارایی از امکانات خانه‌های هوشمند هستند.

رفاه
خانه هوشمند و امکاناتی که سیستم هوشمند سازی در اختیار شما قرار‌ می‌دهد،‌ می‌تواند بسیاری از کارهای دشوار و روزانه شما را به صورت خودکار و سیستمی انجام دهد و خواهید توانست زمان خود را بهتر مدیریت کنید.

امنیت
با استفاده از سنسورها و تکنولوژهای ارتباطی‌ می‌توان از هر نقطه‌ای به دقت و به طور مداوم از امنیت خانه مطمئن شد و در صورت لزوم اقداماتی فوری داشته باشید.

آسایش
سیستم روشنایی و دمایی‌ می‌تواند با توجه به دلخواه افراد یا با توجه به روشنایی و دمای بیرون تنظیم شود. نگرانی‌هایی مانند اعلام حریق و نشت گاز هم متعاقباً کاهش پیدا‌ می‌کند.

کارایی
خانه‌های هوشمند‌ می‌توانند خاموش کردن یا روشن کردن بسیاری از وسایل را به عهده داشته باشند و مصرف انرژی را کنترل کنند.

انواع سیستم خانه هوشمند کدام اند؟
بر اساس نوع عملکرد و چگونگی عملکرد، سیستم‌های خانه هوشمند به انواع مختلفی تقسیم‌بندی‌ می‌شوند. ناگفته نماند که این تقسیم‌بندی‌ها تنها برای قیمت‌گذاری و راحتی نحوه سفارش دادن نوع محصول ایجاد شده‌اند. انتخاب نوع سیستم خانه هوشمند از سوی مشتری بر اساس نیاز و تمایل شخصی او صورت‌ می‌گیرد. بر همین اساس، سیستم خانه هوشمند بر اساس چگونگی عملکرد به دو نوع تقسیم‌ می‌شوند.

سیستم خانه هوشمند بی‌سیم
برای راه‌اندازی این نوع از سیستم خانگی هوشمند احتیاج به تعویض سیم‌کشی خانه نیست و تنها با نصب ابزارهای بی‌سیم در آن‌ها‌ می‌تواند به هوشمند سازی آن‌ها اقدام کرد. به طور مثال لامپ‌هایی که توانایی دریافت امواج الکترومغناطیس دارند را‌ می‌توان با استفاده از یک سیستم مرکزی کنترل تحت وایرلس، کنترل کرد. برای هوشمند سازی سیستم‌های صوتی و تصویری و سیار اجزا و خدمات خانه هم‌ می‌توان از این روش استفاده کرد تا بدین طریق بتوان هزینه‌های کلی هوشمند سازی را کاهش داد.

 

 
سیستم خانه هوشمند شبکه سیمی
در این سیستم نیاز است که سیم‌کشی خانه با نوع هوشمند تعویض شود تا بتوان وسایل خانه را به سیستم مرکزی کنترل وصل کرد. هزینه نصب و راه‌اندازی این سیستم بسیار بیشتر از سیستم وایرلس است. انتخاب بین این دو سیستم به میزان بودجه و انتخاب‌ها برای هوشمند سازی بستگی دارد؛ اما هوشمند سازی تنها به این دو راه محدود نمی‌شود.
 
ساختمان هوشمند چیست؟